Postimi i fundit :11.04.2013 13:23

Kryefaqe > LAJME > Shurup trëndafili

11.04.2013 Enj, 13:23

Petale të trëndafilave (afër dhjetë )
1l ujë
1 limontoz

Gatimi:
Shurupi i trëndafilave është pije freskuese me shije dhe aromë të veçantë. Petalet e trëndafilit lahen dhe futen në një kavanoz me ujë ku është tretur limontozi.

Pas 4 – 5 dite, uji i ngjyrosur kullohet nga petalet dhe ruhet në shishe ose kavanoz në frigorifer.

Shurupi është i gatshëm për pije atëherë kur ujit me sheqer (sherbetit) ia shtojmë një sasi nga shurupi i trëndafilave.

Komentim

Tanime 0 kan komentuar.


7 + = eight